ZigaForm version 4.9.8
Milieuvriendelijke en FSC gecertificeerde cups!

Duurzaamheid

Wij helpen jouw club verduurzamen door de saaie milieu onvriendelijke witte plastic bekers te vervangen door kartonnen, milieuvriendelijke en FSC-gecertificeerde bekers. Deze cups worden door ons voorzien van aantrekkelijk design. Wij bieden adverteerders de kans om op deze kartonnen bekers te adverteren, zodat deze cups worden uitgedeeld bij jouw club. 

Scoren met een hatrick

Binnen elke (sport)club worden per jaar tien- tot honderdduizenden bekers verbruikt. Wegens kosten-overwegingen kiezen sportclubs vaak voor een plastic variant. Deze plastic bekers zijn goedkoper, maar veel slechter voor het milieu. Hierdoor biedt Cups 4 Clubs een inventief bedrijfsmodel die met een hattrick een win-win-win situatie scoort! De club blij met gratis duurzame koffiebekers, de adverteerder blij vanwege een groot en geweldig bereik en het milieu blij vanwege duurzame koffiebekers die vervangen worden door de milieuonvriendelijke plastic variant.

Verbod op plastic

Het Europees Parlement verbiedt wegwerpplastic vanaf 2021. Rapporteur Frédérique Ries zegt hierop dat deze wetgeving de rekening van de milieuschade vermindert met € 22 miljard – de geschatte kosten van vervuiling door plastic in Europa tot 2030. Europa heeft nu wetgeving om dit internationaal te verdedigen en te promoten, vanwege de internationale aard van zeevervuiling door plastic. Dit is essentieel voor de planeet.

Over onze producten

Kartonnen bekers bestaan voor ongeveer 95% uit papiervezel (karton) en voor 5% uit een coating. Deze coatings kunnen van allerlei materialen gemaakt worden. In ons standaard assortiment bieden we twee type koffiebekers aan. Deze twee types zijn of met een PE-coating (Polyethyleen) of met een PLA-coating (Polylactic acid). Beide coatings zorgen ervoor dat de kartonnen beker waterdicht wordt en jij jouw handen drooghoudt. Onder in de rand van de cups staat de vermelding www.cups4clubs.nl

Het karton waar de bekers van Cups 4 Clubs van gemaakt worden, zijn op basis van FSC-gecertifieerd karton. FSC is het officiële keurmerk voor verantwoord bosbeheer. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. De certificering van deze bedrijven gebeurt door een onafhankelijke partij.
De PE-coating is een traditionele plasticvariant uit de petroleumchemicaliën. Bij de 180cc koffiebeker is dit ongeveer 240 gram karton tegenover ongeveer 18 gram plastic. Deze bekers mogen door de meeste afvalverwerkers bij het oud-papier worden weggegooid. Zo worden deze PE-bekers gerecycled!

De PLA-bekers worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen zoals bijvoorbeeld maiszetmeel of suikerriet. Dit maakt dat deze koffiebekers biologisch afbreekbaar en biocompatibel zijn. Deze cups kunnen worden omgezet in biogas. Dat levert per duizend bekers een CO2-besparing op van maar liefst 2kg. Wat overblijft van de vergisting wordt gebruikt als compost voor de akkerbouw.  

Wij adviseren bij sportclubs de koffiebekers met een PE-coating, dit omdat we binnen de club de zekerheid op het juist inleveren van de bekers niet kunnen garanderen. Wel doen wij er alles aan om dit vast te stimuleren, zodat we hier samen naar toe kunnen werken. Binnen clubs bieden we een Cup Collector, die zorgt voor minder afvalvolume, daarnaast helpt deze Cup Collector ervoor dat mensen weten hoe de bekers ingeleverd dienen te worden! Voor bedrijven adviseren we de PLA-coating. Dit omdat we de werknemers op de werkvloer beter kunnen conditioneren (in vergelijking met bezoekers rondom de sportclubs) om de bekers op de juiste manier in te leveren.
In ons aanbod hebben wij zowel geprinte koffiebekers als bedrukte koffiebekers. Geprinte koffiebekers worden in Nederland geprint en zijn aantrekkelijk voor kleine aantallen. Deze leveren wij al vanaf 250 stuks! De bedrukte koffiebekers worden in het buitenland geproduceerd. De Nederlandse productie wordt gedaan op basis van CMYK kleuren, dit is ook wel fullcolour. Bij onze buitenlandse fabriek worden de bekers tot 6 kleuren bedrukt in Pantome kleuren, dit kan tot 6 kleuren. Per kleur worden er clichékosten gerekend.