logo

Cups 4 Clubs stopt per 31-12-22

Het Europees Parlement verbiedt plastic producten die voor eenmalig gebruik (SUP's) worden eenmalig of voor een korte periode gebruikt voordat ze worden weggegooid. De gevolgen van dit plastic afval voor het milieu en onze gezondheid zijn wereldwijd en kunnen ingrijpend zijn. Plastic producten voor eenmalig gebruik komen eerder in onze zeeën terecht dan herbruikbare producten. De 10 meest voorkomende plastic voorwerpen voor eenmalig gebruik op Europese stranden vertegenwoordigen, naast vistuig, 70% van al het zwerfvuil op zee in de EU.

De EU wil een voorloper worden in de wereldwijde strijd tegen zwerfvuil op zee en plasticvervuiling. De EU-regels hebben tot doel de hoeveelheid en de impact van bepaalde plastic producten op het milieu te verminderen.

Het karton waar de bekers van Cups 4 Clubs van gemaakt worden, zijn op basis van FSC-gecertifieerd karton. FSC is het officiële keurmerk voor verantwoord bosbeheer. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. De certificering van deze bedrijven gebeurt door een onafhankelijke partij.

De PE-coating is een traditionele plasticvariant uit de petroleumchemicaliën. Bij de 180cc koffiebeker is dit ongeveer 240 gram karton tegenover ongeveer 18 gram plastic.

Lees er hier meer over.

Wachtwoord vergeten